Jazzkryssningar till Åland

Fler än 60 gånger har jazzklubben tillsammans med Tyresö Jazzband, och numera Tyresö Hafsband, arrangerat jazzkryssningar med Eckerölinjen från Grisslehamn. Första gången var 2003, 14 september. Jazzbandet hade fått en spelning, mycket trevligt men så jobbigt att ta sig till Grisslehamn, dit och framförallt hem på kvällen. Vi såg då av en händelse i en annons från rederiet att om man var en lite större grupp kom de och hämtade åksugna. Vi gjorde ett försök och det blev succé. Sedan dess ordnar vi jazzkryssningar, två på våren och två på hösten. Alltid mycket folk i två eller tre bussar!

Under Covidpandemin tvingades vi göra ett uppehåll, men nu är vi tillbaka! Sune Linder och Nils-Göran Wetterberg har med ålderns rätt dragit sig tillbaka från de långa och jobbiga spelningarna på båten och i stället för Tyresö Jazzband spelar nu Tyresö Hafsband med två nya blåsare tillsammans med jazzbandets gamla komp. Nilsgöran Holstein, trumpet, Christer Persson, sax, flöjt, Jörgen Toresson, piano och sång, Staffan Sjödin, bas och Peter Inghe trummor. Sen kan det bli vikarier ibland och ofta hoppar någon av gästerna in och spelar några låtar. Härligt och kul i baren med ett lite dansgolv.

Eckerölinjen är berömt för sitt fantastiska smörgåsbord som rekommenderas. Dessutom får vi från Tyresö ett specialpris på resan, buss och båt tor! Se senaste numret av Jazzmagazinet för närmare information.

Välkomna!




© 2023 Tyresö Jazz & Blues Club. Alla rättigheter förbehålles.